Σε θάνατο δι' απαγχονισμού καταδικάστηκε η «μαύρη χήρα» της Ιαπωνίας - Zougla

Pluralism / Ιουν 29, 2021 - Πηγή: zougla

Σε θάνατο δι' απαγχονισμού καταδικάστηκε η «μαύρη χήρα» της Ιαπωνίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, 16:13

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιαπωνίας επικύρωσε σήμερα, Τρίτη 29 Ιουνίου τη θανατική καταδίκη μιας Γιαπωνέζας με το προσωνύμιο «μαύρη χήρα» που είχε σκοτώσει τρεις από τους συντρόφους της με δηλητήριο, για οικονομικούς λόγους, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστικού σώματος της χώρας, που δεν επιδέχεται έφεσης, ελήφθη ύστερα από την απόρριψη το 2019 έφεσης από την πλευρά των δικηγόρων της Σισάκο Κακέχι για ακύρωση της καταδίκης σε θάνατο, που στην Ιαπωνία γίνεται δια απαγχονισμού.

Η 74χρονη γυναίκα έχει κριθεί ένοχη για τη δολοφονία τριών ανδρών -ένας εξ αυτών ήταν σύζυγός της- και την απόπειρα δολοφονίας ενός τέταρτου, σε μια υπόθεση που συντάραξε την Ιαπωνία.

Έγινε διάσημη αφού χρησιμοποίησε κυάνιο, γεγονός που της χάρισε το προσωνύμιο «μαύρη χήρα», σε μια αναφορά στο είδος της αράχνης που τρώει τα αρσενικά μετά το ζευγάρωμα.

Japan’s ‘Black Widow’ loses final death sentence appeal: reports https://t.co/E6McwgLsLu #TMRWorld #serialkiller #murder

— TheMalaysianReserve (@TMReserve) June 29, 2021

Η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Γιούκο Μιγιαζάκι δήλωσε ότι η θανατική ποινή είναι «αναπόφευκτη», δεδομένου ότι οι «ποινική ευθύνη» της Σισάκι Κακέχι είναι «ιδιαιτέρως σοβαρή», σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

«Χρησιμοποίησε κυάνιο στους άνδρες αφού τους έκανε να πιστέψουν ότι θα ήταν μια σύντροφος διά βίου. Είναι ένα υπολογισμένο έγκλημα, που βασίζεται σε μια ισχυρή πρόθεση να σκοτώσει», πρόσθεσε η ίδια.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι πάσχει από άνοια και κατά συνέπεια δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνη για τις πράξεις της.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, σκότωνε τους συντρόφους της αφού βεβαιωνόταν ότι την όριζαν κληρονόμο της περιουσίας τους μετά θάνατον.

Στόχευε σε άνδρες συχνά ηλικιωμένους ή ασθενείς, και γνώρισε κάποιους εξ μέσω γραφείων συνοικεσίων, από το οποίο απαιτούσε οι πιθανοί σύντροφοί της να είναι πλούσιοι και άκληροι.

Για πάνω από 10 χρόνια, η Κακέχι συγκέντρωσε περιουσία άνω του ενός δισεκατομμυρίου γεν (7,6 εκατ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές) υπό τη μορφή ασφάλειας ζωής, ακινήτων και τραπεζικών καταθέσεων, σύμφωνα με τον Τύπο. Ωστόσο, έχει χάσει σημαντικό μέρος της περιουσίας της σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις και συνελήφθη το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!